Refill til blekkpatron. Spar 100-lapper!

Spørsmål og svar om refill til blekkpatroner

Fungerer refill?


Ja, det gjør det. Det forutsettes bare et par små ting:

Les bruksanvinsingen nøye og se på illustrasjonene.
Ha tålmodighet. Blekket må sprøytes inn sakte for å unngå luftlommer. Luftlommer kan forårske vanskeligheter med å skrive ut.
Husk at Cyan er BLÅ, Magenta er RØD og Yellow er GUL. Riktig farge må fylles på riktig sted. Hvis ikke får du feil farge-blanding.
Fyll på mens det fortsatt er litt blekk igjen. I hvert fall innen et par dager etter at patronen har gått tom.

Mislykkede påfyllinger forårsakes ofte av:

For lite vekt på bruksanvisningen. Leser ikke teksten eller ser på illustrasjonene.
Ikke nok tålmodighet. Ta deg litt ekstra tid første gang.
Forsøk på å bruke gamle inntørkede patroner.

Er ikke alt blekk det samme?

Nei, det er forskjell på de forskjellige blekktypene. Det er viktig at man benytter det blekket som spesielt er anbefalt den aktuelle skriveren. Universalblekk er å få tak i, men resultetene er langt fra tilfredsstillende og rett og slett et dårlig alternativ til rimelig spesialtilpasset blekk.

Hva med garanti ved bruk av orginalkompatibelt blekk?
Orginalkompatibelt blekk ødelegger ikke eller sliter på skriveren mer enn orginalblekk. Dersom skriveren skal repareres innenfor garantitiden vil bruk av uorginalt blekk kun gå utover garantien dersom blekket fororsaket feilen. Eneste måten det kan forekomme på er dersom du setter inn en lekkende patron. Husk alltid å sjekk for lekasje, og installer aldig en lekkende patron. Dersom du skal lever inn skriveren til reparasjon, kan det være lurt å fjerne patroner med orginalkompatibelt blekk. Les hva HP sier http://www.hp.com/cposupport/printers/support_doc/bpa00113.html.

Det er forbudt å avkorte garantien ved bruk av uoriginalt blekk.

Blir kvaliteten på utskriftene den samme?


Utskriftene blir av samme kvalitet som du er vandt til. Det er svært vanskelig å se forskjell på et bilde skrevet ut med orginalt blekk og et som er skrevet ut med orginalkomaptibelt blekk. I den grad det er forskjell trenger ikke det å være til fordel for det orginale blekket.

Er det egentlig så lønnsomt som det blir gitt utrykk for?
For alle oss som tjener mindre enn 1.500,- i timen er dette en lønnsom affære. Hvis vi tar en fargepatron som eksempel kan vi være enige om at disse ofte koster i overkant av 400 kr. Refill til samme patron koster ca. 100 kr. Din besparelse er da 300 kr. Vi er helt sikkkert også enige om at 300 kroner er greit betalt for 15 minutters jobb, eller? Til slutt, men ikke minst, ønsker vi også å påpeke de positive miljøeffektene slik påfylling har. Det blir langt mindre søppel av refill.

Blir det ikke grisete?


Nei, det trenger ikke å bli grisete. Dersom du følger bruksanvisningen og tar tiden til hjelp første gang trenger det slett ikke bli grisete. Du bør alltid jobbe på avispapir eller over vasken. Husk alltid å sprøyte blekket inn forsiktig. Blekket må få tid til å sige sakte inn i patronen samtidig som luft får slippe ut. Følger du disse enkle trinnen skal det gå smertefritt uten griseri.

Kan jeg fylle blekk på en patron som har vært tom/ubrukt over lenger tid?


Tomme patroner tørker for inn. Det vil si at når du fyller på blekk er det ikke sikkert at blekket får fritt utløp slik det burde. Det er derfor lurt å fylle på blekk før din patron går helt tom. Et godt tegn på når det er på tide å fylle patronene er når utskriftene blir svake, en farge mangler eller generelt dårlig utskriftskvalitet. En effektiv måte å rense patroner med innebygget skriverhode følger: Kok opp 2-5 cm vann i en kjele. Legg patronen oppi vannet og la den ligge der i 5-10 minutter. Når vannet har blitt kjøligere og ikke lenger damper, ta ut patronen. Tørk patronen, men ikke gni eller skrubb skriverhodet. Ikke bruk papir eller bomullstøy som loer når du tørker patronen. Når du har gjort dette kan du fylle patronen på nytt, eller foreta en prøveutskrift dersom patronen ikke var tom.

Jeg har hørt om mislykkede forøk på å fylle på patroner, vil det skje meg?


Våre produkter selges og brukes over hele verden. Produkten av av høy kvalitet og er vel utprøvd. Dersom du følger de instrukser og råd som er tilgjenglig for det produktet du skal bruke er det ingen grunn til at påfyllingen skal mislykkes. Følg bruksanvingen, ha tolmodighet til å følge den og foreta kontroll av patronen slik at den ikke er tørket ut. Dersom du er uheldig og ødelegger patronen eller den på annen måte ikke er gjenbrukbar gjør følgende: Trykk refill flasken sammen, før nålen inn i patronen og sake løsne grepet på refill flasken. Blekket vil suges tilbake i flasken og kan brukes på en annen patron ved en senere anleding.

Får jeg skrevet ut like mye med den påfylte patronen?


Ja, og kanskje mer til. Refill settene du kjøper inneholder minst like mye blekk som den orginale inneholder. Når du kjøper ny skriver er patronene ofte halvfulle. Benytter du deg av refill får du dobbelt så mye blekk! Blekket forbrukes i samme tempo som orginalblekk.

Hvor mange ganger kan jeg fylle en og samme patron?


Dette varierer fra patron til patron og hvordan påfyllingsjobben blir gjort. Et vanlig antall ligge mellom 5-7 påfyllinger, men rekorden for en Epson patron lyder på 72 ganger. Patroner som inneholder chiper osv. kan man ikke regne med å kunne fylle på like mange ganger som de uten.

Bestill blekk ut fra menyen til høyre.

Til hovedsiden

 

 


Prøv vårt nye REFILL SPILL!

Originale eller kompatible blekkpatroner?

Alle priser er oppgitt inkl. MVA.
Copyright Nettressurs AS 2005 - 2008 - Alle varemerker tilhører de respektive eiere.
Best på refill.

Velg skriver :

Blekk til Canon
Blekk til HP
Blekk til Epson
Blekk til Lexmark
Blekk til Dell
Blekk til Kodak

 

EditRegion3
EditRegion2
Copyright © Nettressurs AS